
פרק #594 - יובל וינרב וטייוואן
יובל וינרב הוא גיק של סין. בילה שם מספר שנים, דובר את השפה, מקליט פודקאסט בשם ״להבין את סין״ ובקיצור, אדם מעולה לשיחה מעולה על המדינה הזו. זה היה הביקור השני של יובל בגיקונומי, כשהפעם התמקדנו כמעט רק בטייוואן.
יובל וינרב הוא גיק של סין. בילה שם מספר שנים, דובר את השפה, מקליט פודקאסט בשם ״להבין את סין״ ובקיצור, אדם מעולה לשיחה מעולה על המדינה הזו. זה היה הביקור השני של יובל בגיקונומי, כשהפעם התמקדנו כמעט רק בטייוואן.
דן שמיר הוא מאמן כדורסל ישראלי, שהיה המאמן הראשי של קבוצות כהפועל ירושלים, הפועל חולון ואחרות. דן גם היה עוזר המאמן בכמה מהקבוצות הגדולות בכל הזמנים באירופה, אם זו מכבי תל-אביב של 2004, צסקס מוסקבה ובשנה הקרובה מילאנו, שבה יתאחד שוב עם אטורה מסינה, מהמאמנים המוערכים ביבשת.
עדנה חלבני התחילה לעבוד במשרד ראש הממשלה חודשים ספורים לפני מלחמת יום כיפור, וסיימה לעבוד שם בשבוע שעבר. ב-50 השנים שעברו היא היתה מזכירה, יו״ר ועד עובדים, ומתאמת הנסיעות והביקורים של ראשי ממשלה ישראלים וראשי מדינות שביקרו בישראל. היא ראתה הכל, ודווקא בגלל זה האופטימיות שלה לגבי מדינת ישראל עודדה אותי מאד.
על מה דיברנו:
גולדה, נתניהו, רבין, בגין, בנט, שמעון פרס, כביסה, ג׳ורג׳ בוש הבן, אנגלה מרקל, תנאי ההעסקה במשרד ראש הממשלה, אביגדור ליברמן, השב״כ, מלונות בחו״ל, תכנון נסיעות ועוד המון דברים
הישארו אחרי סיום הפרק לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
עדנה חלבני -בפייסבוק בטוויטר
להזמנת הרצאות של עדנה שילחו מייל ל-halbaniedna@gmail.com
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
אורן נהרי נולד בחיפה ולמד באונ' באותו המחזור כמו איווט ליברמן, ישראל כץ, אילן גילאון ורבים אחרים. בניגוד אליהם הוא הלך לעולם התקשורת ולא לפוליטיקה. ב-88' הקים את "רואים עולם" ומאז הוא נחשב לאחד מעורכי חדשות החוץ המוערכים והאהובים בארץ. כתב ספרים על פוליטיקה, כלכלה, היסטוריה וכיום הוא מעביר הרצאות בתחום בשלל מקומות ומתחזק את אחד מחשבונות הטוויטר המרתקים בישראל.
שי יעקובוביץ׳ טס לארצות הברית לשחק כדורסל בקולג׳. שם הוא גילה את עולם הנדל״ן האמריקאי והתאהב. מנדל״ן למגורים להשקעה עבר לנדל״ן מסחרי ושם בנה את הקריירה שלו כמשקיע בעשור האחרון. בין לבין חזר ארצה כדי להשתתף בתכנית הריאליטי ״חתונה ממבט ראשון״
המלצות:
יואב לוי הוא המנכ״ל ואחד המייסדים של חברת אפסטרים, שמתעסקת באבטחת מידע בתעשיית הרכבים.
רועי עידן הוא תסריטאי, יוצר טלויזיה, אושיית פייסבוק וטוויטר ואחד האנשים האהובים עלינו ביותר. בשבוע שעבר הסתיים שידור העונה השניה של הסידרה שיצר, מנאייכ, בכיכובו של שלום אסייג. הסידרה, על שתי עונותיה והשלישית שנכתבת בימים אלה, נותנת הצצה לתככים במסדרונות המשטרה, הפרקליטות, והמחלקה לחקירות שוטרים.
על מה דיברנו:
בחירות, יאיר לפיד, נתניהו, המשותפת ורעם, ממשלת בנט, התאגיד הציבורי, שלום אסייג, לירז חממי, אלון זינגמן, רות בן דוד, שחיתות בצמרת, שרה נתניהו, אמריקה, חיפה ועוד המון דברים
הישארו אחרי סיום הפרק לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
רועי עידן -בפייסבוק בטוויטר
הסדרה ״מנאייכ״ בכאן
התסריטים של עונה 1 של מנאייכ, זמינים להורדה
הסידרה "The Rehearsal"
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
אוהד סנדלר התחיל כעובד ברשת מזון מהיר. התקדם לתפקיד מנהלי ברשת בתי קפה. משם עבר להיות הבעלים של בית קפה אחד. ואז עוד אחד. והיום, מספר שנים ספורות לאחר מכן, הוא ושותפו הם הבעלים של רשת גוד פארם עם 50 סניפי פארמה, שמציעים לצרכנים מחירים נמוכים מהמתחרים.
עובד יחזקאל הוא יושב ראש ומייסד חברת תארא לייעוץ אסטרטגי וניהול פרויקטים. שימש כמזכיר הממשלה בתקופת כהונתו של אהוד אולמרט כראש הממשלה. משנת 2009 יחזקאל משמש בהתנדבות כיו״ר המוזיאון העירוני ברמלה ומשנת 2020 משמש כיו״ר הועד המנהל של המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט.
גיל בן ארצי סיים את לימודי מנהל העסקים שלו באחד מבתי הספר הטובים בעולם (וורטון) ולאחר מכן התחיל קריירה באסטרטגיה עסקית. בתחילה ב-BCG ואז ביאהו. בעשור האחרון הוא מוביל את קרן ההון סיכון UpWest שמתמחה בהשקעה בשלבים מוקדמים מאוד. בין החברות שגיל השקיע בהן אפשר למצוא את סנטינל ואן, האניבוק ואחרות.
דור כאהן גדל ברעננה וחלם להיות מוזיקאי, אבל מצא עצמו בסוף בקומדיה. הוא כתב לארץ נהדרת, טייכר וזרכוביץ׳, אודי כגן, שיחק בסדרה "האחיות המוצלחות שלי", מופיע כאמן סטאנדאפ ומנחה בשנתיים האחרונות את הפודקאסט המצליח ״חוויות הדור כאהן״ שבו מארח קומיקאים ואנשי תרבות.
ד״ר עודד אהרונסון הוא חוקר ופרופסור לגיאולוגיה ומדעים פלנטריים. הוא עשה את שני התארים הראשונים שלו באוניברסיטת קורנל, ואת הדוקטורט ב-MIT. כיום הוא חוקר במכון וייצמן במסגרת המכון למדעים פלנטריים. התכנסנו לפרק מיוחד כדי לחגוג את התמונות הראשונות של טלסקופ החלל ג׳יימס ווב, והמשכנו לשיחה על חיים תבוניים (וכאלה שלא) מחוץ לכדור הארץ, ועל הסיכוי שהמין האנושי יישב כוכבים אחרים בתקופת חיינו.
על מה דיברנו:
נאסא, תקציבי מחקר, טלסקופ החלל, נקודת להגראנג׳ הראשונה והשניה, בראשית 1 ו-2, כוכבים גזיים וסלעיים, אטמוספירות, פלנטות, כוכבים, הגלקסיה שלנו ואלה שסמוכות ועוד המון דברים.
הישארו אחרי הפרק לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
ד״ר עודד אהרונסון - אתר המכון למדעים פלנטריים
טלסקופ החלל ג׳יימס ווב
אתר נאסא
כתבי העת המדעיים Science ו-Nature
נאום הקבלה של ג׳ון סטיוארט את פרס מארק טוויין להומור
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
רע פרינס הוא יינן, כורם וחקלאי שמתגורר בצפון קליפורניה. אחרי שנים של עבודה בעולם היין והמסעדות בישראל, החליט רע להפשיל שרוולים ולצאת למסע ליצירת היין הטוב והבריא ביותר. הוא למד ייננות בפירנצה שבאיטליה ובמהלך לימודיו ביקר וטעם במיטב היקבים באירופה. עם תום לימודיו יצא להתמחות בעמק הרון, ובהמשך גם באלזס. היכרותו עם אזורי היין המובילים הובילו אותו לעבודה כיינן ראשי בסונומה שבקליפורניה, ביקב ביו-דינאמי בשם דה-ורו (DaVero).
אמיר חצרוני הוא פרופסור לתקשורת ואושיית רשת עם דעות מעצבנת במיוחד. הסבב האחרון שלו בתקשורת
קרה לפני כחודשיים, כשצעיר אשדודי זרק עליו כסא במהלך הקלטה של תכנית ליום העצמאות. חצרוני התארח בעבר בפודקאסט, ורציתי לראות אם הוא התבגר מאז שיחתנו האחרונה, שינה את גישתו למערכות יחסים או למדינת ישראל, ואיך מתקדם המסע להפיכתו לסלב בינלאומי בקטיגוריית השיער הגולש.
על מה דיברנו:
מעמדו הבינלאומי של הפרופסור, מערכת המשפט התורכית, קובי סוויסה, יום הזיכרון ויום העצמאות, נדל"ן בתל אביב, מערכות יחסים, אצולה אירופאית, עדן בן זקן, תרבות גבוהה ונמוכה, מדיניות ההגירה של מדינת ישראל ועוד המון דברים.
אין חפירה בפרק הזה. אני חולה בקורונה וקצת עייף. נחזור לחפור בשבוע הבא.
קישורים והמלצות:
אמיר חצרוני - באינסטגרם, ביוטיוב
לינק להורדה ישירה
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
עפר עיני הקים עם שותפיו את Dune Networks בשיא המשבר של שנת 2000. עשור לאחר מכן הם מכרו את החברה לברודקום. המכירה הוכיחה להם בראש ובראשונה שהם יכולים לבנות מוצר משמעותי עוד יותר וכך קרה ארבע שנים לאחר מכן, כשהקימו את ליבה סמיקונדקטור. סיסקו, שפספסו את הקניה של Dune, רכשו את החברה פחות משנתיים מיום הקמתה. בשש השנים שעברו מאז, עפר הוא מתפקד כאחד מהארכיטקטים הבכירים של ענקית רכיבי התקשורת סיסקו ומהמובילים של האתר הישראלי של החברה, שמוביל את כל פיתוח הסיליקון בסיסקו העולמית.
חגי לוי הוא מיוצרי הטלויזיה המצליחים והמוערכים שצמחו בישראל. הוא יצר את "בטיפול" ששינתה את האופן שבו הטלויזיה מייצגת את הטיפול הפסיכולוגי, ובשנים האחרונות יצר את הסדרות "הנערים" ו"תמונות מחיי נישואים", אשר איתגרו את הצופים, כל אחת בדרכה. לפני כשבועיים התפרסם הספר "הנערים: פולמוס" שצולל לנבכי ההשפעה של הקרנת הסידרה "הנערים" על הציבור בישראל.
על מה דיברנו:
קיבוץ, אאוטסיידרים, חרדים ספרדים, HBO, ג'סיקה צ'סטיין, אוסקר אייזיק, הבן של ברגמן, ההפקה הצרפתית של "בטיפול", החיים בתל אביב, תכניות ריאליטי ועוד המון דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
חגי לוי - בפייסבוק
בטיפול - כולל קישורים לגרסאות בינלאומיות
תמונות מחיי נישואים - באתר HBO
הנערים - באתר HBO
המקוללים - באתר הקרן החדשה לקולנוע
הספר "הנערים: פולמוס" באתר עברית
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
דדי גדות, דירקטור במחלקת ההנדסה של מטא (פייסבוק) ישראל ומי שמוביל את קבוצת הראייה המומחשת שעובדת על חווית המציאות המדומה/רבודה, היה נווט בחיל האוויר. את הריגוש שבהטסת F16 החליף לאחרונה בעולמות הוירטואליים שהוא וחבריו עוזרים לברוא במסגרת עבודתם בחברה.
נותני החסות שלנו לפרק הזה:
דן עדיקא הוא המנכ״ל ואחד המייסדים של חברת WalkMe, שהונפקה בשנה שעברה והייתה שווה בשיאה יותר משלושה מיליארד דולר ומעסיקה כיום יותר מאלף עובדים ומכניסה יותר ממאתיים מיליון דולר בשנה.
מני אבירם, אבא לשלושה מתל-אביב, כותב על מוזיקה כבר עשרים שנים במסגרת הבלוג ״קורדוריי״. הוא גם המנכ״ל של קסטינה הפקות, שאחראים לכמה מיצירות הטלוויזיה המוצלחות של השנים האחרונות בארץ. בין לבין הוא הולך למשחקים של הפועל תל-אביב עם בנו ומפנטז לעשות דוקו על הדאבל ההוא של הקבוצה מתחילת שנות ה-2000.
ליעד אגמון הוא יזם סדרתי. הוא נולד בארה״ב וגדל בישראל להורים ייקים שהאמינו שידע ותרבות מעל הכל. ליעד הקים ומכר 3 חברות טכנולוגיה/תוכנה, האחרונה מביניהן נמכרה, לראשונה בישראל, לחברת מקדונלדס ואחר כך נמכרה שוב למאסטרקארד. עוד לפני שהיה יזם טכנולוגי היה גיק מחשבים וקולנוען ועזר לאבי נשר להפיק את ״סוף העולם שמאלה״.
על מה דיברנו:
הורים, הסלללה ליזמות, לייזרים ומחשבים, בימוי סרטים, אבי נשר, רובי פורת שובל, פערי גיל, אקזיטים קטנים וגדולים, שי לי שינדלר ועוד המון דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
ליעד אגמון - בפייסבוק, בטוויטר
סוף העולם שמאלה
קרן Insight Partners
Dynamic Yield
הסידרה The Offer
הסידרה White Lotus
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
משה פרידמן היה בדרך לקריירה רבנית מרשימה בהתאם למסורת של משפחתו, אך החיידק היזמי תפס אותו כשהגיע לגיל 30. מפגש עם יוסי ורדי ב-2011 שינה את חייו ומאז הוא מסייע לחרדים להגיע למשרות נחשקות בתעשייה, ליזמים חרדים להקים חברות ולפתוח את העיניים לכל מי שמדבר עמו לגבי האפשרות של שילוב חלק מרכזי כל כך באוכלוסיה הישראלית בענף החשוב ביותר בכלכלה שלה.
ד"ר מורן יסעור למדה בתואר ראשון ששילב ביולוגיה ומדעי המחשב באונ׳ העברית, אליה חזרה אחרי פוסט דוקטורט בהרווארד. כיום בפקולטה לרפואה והמחלקה למיקרוביולוגיה וגנטיקה מולקולארית היא חוקרת את אוכלוסיית החיידקים אצל תינוקות והשפעתן על בריאות הילד.
רוני שוקן סיים את לימודי מנהל העסקים שלו באונ׳ הרווארד בשנת 2014 ומאז משמש כבנקאי השקעות עבור גופים עם התמחות בעולם הקריפטו. הוא כותב בדהמרקר ובטוויטר על התחום.
אלי מור הוא נשיא ומנכ״ל חברת NRS, ששמה לה למטרה למצוא פתרונות לאתגרים המורכבים ביותר בתעשיות המזון והחקלאות באמצעות חידושים מדעיים שפותחו באקדמיה הישראלית. החברה מאתרת מחקרים בשלבים מתקדמים ממוסדות המחקר ומקימה חברות בת על מנת לקדם את אותו המחקר ולפתח אותו. בין החברות האלה התרכזנו בשיחה ב-Poutry, שמנסה להקל על הסבל העצום של העופות בתעשיית הבשק והביצים, על חברת RumenEra, שהוקמה בשיתוף עם אונ׳ בן גוריון, ששמה לה למטרה להפחית את פליטת המתאן מרפתות, וגם על חברת Plante שמתבססת על מחקרים נהדרים במכון ויצמן ומפתחת פתרונות טכנולוגיים ברי קיימא מבוססי צמחים לעולם המזון.
לינקים מהפרק:
אביב וולף שירות כקצין לוחם באחת מהיחידות המובחרות של צה״ל, בדרך לקריירה ארוכה בצבא, אך לאחר שירות של כשבע שנים עזב הכל והצטרף לחברת הייטק. העבודה כשכיר בחברת אבטחת מידע לא סיפקה לו את תחושת המשמעות אותה חיפש ולכן הקים את חברת Re-Milk, שמנסה להמציא מחדש את החלב. הם מייצרים משקה שזהה לחלוטין למקור, בלי כל קשר לציפור, או פרה. החברה הוקמה ב-2019 וגייסה מאז כמאה וחמישים מיליון דולר. המוצרים הראשונים שלה יגיעו לשווקים כבר השנה.
יואב בלום עבד בפיתוח תוכנה והפעיל אתר שיתופי לדברי תורה, עד שפירסם לפני כעשור את ספרו הראשון ״מצרפי המקרים״, יצירת מד״ב ופנטזיה שנמכרה ביותר מ-60 אלף עותקים עד כה. מאז פרסם עוד שלושה ספרים שתורגמו ליותר מעשר שפות שונות.
אור יוחנן הוא הייטקיסט לשעבר ואיש נדל״ן בהווה. הוא למד הנדסת מחשבים בטכניון. בעקבות חווית קניית הדירה הראשונה שלו החליט להפיץ ולקדם את הידע לגבי השקעות בנדל״ן במסגרת פרוייקט ״150 משכורות״. כשעבר עם משפחתו לארה״ב החל לייעץ בנושא השקעות בנדל״ן ובשנה החולפת הקים את חברת Investory להשקעה וניהול נכסים פה באוסטין. במהלך השנה החולפת הפך לסוכן שסגר הכי הרבה עסקאות באוסטין רבתי.
על מה דיברנו:
ריבית, השקעות, כמה משכורות צריך כדי לקנות דירה, הון עצמי, משכנתאות, חיפוש דירה, מימון המונים, מנטליות הייטקיסטית, ברוקרים, סוכני נדל״ן נוכלים וכאלה שלא, ועוד המון דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
אור יוחנן - בפייסבוק
חברת The Investory
עמוד הפייסבוק של ״150 משכורות״
עמוד הפייסבוק של ״רילוקיישן אינפורמיישן״
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
רון עצמון הקים את AU10TIX לפני 14 שנים. עקב בצד אגודל, ללא גיוס הון, הוא ושאר האנשים בחברה בנו את הפתרון הטוב בעולם לבדיקת מסמכי זהות. ממכירות של מאות אלפי דולרים, הם הגיעו למכירות של מיליונים, עשרות מיליונים והפכו למעשה לפתרון המועדף על כמה מהלקוחות הגדולים בעולם. רון הגיע בעבר לספר על החברה וכעת התיישב לשוחח באופן כללי על החיים עצמם.
רן שירת ב-8200 והתחיל קריירה מוצלחת בטק עם תפקידים מעולים במובילאיי ויאהו, אבל לפני כתשע שנים החיידק היזמי תפס אותו והוא הקים ביחד עם שותפו את סנסיבו. סנסיבו מייצרת מכשירים שמסייעים לאנשים לחסוך כמות משמעותית של חשמל כשהם משתמשים במזגנים בביתם. בקרת אקלים היא הגורם המשמעותי ביותר של פליטת גזים לאטמוספירה, כך שהמשימה של סנסיבו גדולה מרק חסכון בכסף. כיום החברה גם מייצרת מטהר אוויר בשם סנסיבו Pure.
ד״ר גיא נבון הוא המנהל של דיסקונט טק, זרוע הבנקאות לחברות סטארטאפ של בנק דיסקונט. גיא עשה את הדוקטורט שלו בבנק ישראל כשחקר את ההשפעות של גיוון במקום העבודה בישראל. הפרק הוקלט במסגרת שיתוף פעולה מסחרי עם דיסקונט טק, שלקחו חסויות על פרקים אחרים בגיקונומי.
יסמין לוקץ׳ נולדה וגדלה בתל אביב, למדה באוניברסיטת תל אביב ואז בסטנפורד. אחרי הלימודים השתלבה בעולם העסקים בארה״ב. לפני תשע שנים הקימה את עמותת ICON ומאז היא עוזרת ליזמי הייטק ישראלים ליצור חיבורים עסקיים עם לקוחות ומשקיעים בעמק הסיליקון (גילוי נאות, דורון השתתף ב-2017 באחת התכניות של העמותה). לפני שנתיים התחילה יסמין להופיע בתכנית ״הכרישים״ של שידורי קשת, ובמקביל הקימה את Code for Israel, עמותה של הייטקיסטים שפותרים בעיות חברתיות.
על מה דיברנו:
סטנפורד, ילדים, #MeToo, מרים אדלסון, גולדן סטייט, אומנויות לחימה, Imposter Syndrom, התאוששות ממשברים, תרבות ישראלית ואמריקאית, המאפיה של Paypal ועוד המון דברים
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
יסמין לוקץ׳ - בפייסבוק, באינסטגרם
״הכרישים״ באתר מאקו
עמותת ICON - בפייסבוק
Code For Israel - תנועת המתנדבים של ההייטק הישראלי
קמפיין ״שבועות זה לא חג של חלב״
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
קרן היא רופאת ילדים. בתה מיכל אובחנה עם אוטיזם לפני כעשור. הגילוי הזה החזיר אותה ארצה מתת התמחות יוקרתית בקנדה. בזכות טיפול מסוג PRT היא וילדיה חוו פריצת דרך משמעותית. ד״ר פרידגוט הפכה את הנסיון לסייע לילדים במצב הזה למשימת חייה. הידיעה שהטיפולים הללו קיימים, אך לא זמינים למשפחות וילדים אחרים עם אוטיזם הייתה בלתי נסבלת עבורה. יחד עם שותפיה פיתחו את SocialMind כדי להנגיש טיפולים מבוססי מחקר ולאמן הורים לטפל בילדם על פי עקרונות שיטת ה-PRT. האימון כולו מתרחש בזמנם האישי ובצורה מקוונת ונועד לאפשר להם ליצור הזדמנויות למידה ולקדם את ילדיהם במהלך הפעילויות השגרתיות והיום יומיות.
דוד (דדי) אלימלך פרלמוטר הוא איש מחשבים, מהנדס ומנהל ישראלי, שהיה סגן נשיא בכיר בחברת אינטל העולמית. מייסד עמותת "משלנו" לבני יורדים ישראלים. בשנת 2021 יצא לאור ספרו "מוליכים להצלחה" (בהוצאת ידיעות ספרים), מדריך להתמודדויות בעולם העסקי וכלי לתיקון החברה הישראלית. כיום דדי אמון על תכנית ממשלתית שתנסה להגדיל את שיעור התעסוקה בהייטק מ-10% ל-15% מהמועסקים בישראל בתוך חמש שנים.
מיכאל אברהם נולד בחיפה למשפחה הונגרית שבה לא היתה סתירה בין אמונה דתית ובין מדעים והנדסה. אחרי שירותו הצבאי ולימודי הנדסה המשיך לדוקטורט בפיסיקה בבר אילן. במקביל, הוא מורה ללימודים תורניים בכמה מוסדות ומקובל כרב על רבים מאוהדיו. הדעות הלא-מסורתיות שלו הביאו זיכו אותו בכינויים כמו ״רפורמי״ ואפילו ״אפיקורס״ אלא שמיכאל לא מתרגש.
על מה דיברנו:
חיפה, לימודי הנדסה, בריאת העולם, מעמד הר סיני, יהודים חרדים, הפוליטיקה הישראלית, רפורמים, אפיקורסים, פילוסופים, אבישי גרינצייג, הוכחות לקיומו של אלוהים ועוד הרבה דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי.
קישורים והמלצות:
מיכאל אברהם - בפייסבוק, אתר הבית
הספרים של מיכאל אברהם
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
גור שץ הוא אחד המייסדים, נשיא וסמנכ"ל התפעול של קייטו נטוורקס. אחרי שני אקזיטים, החליט שלא די לו והקים יחד עם שלמה קרמר, אגדה בתחום הסייבר, את קייטו, שמנסה לשנות את הצורה בה ארגונים משתמשים באינטרנט.
נותני החסות שלנו לפרק הזה:
חברת 2sit שבה תקבלו 25% הנחה על הכסא הראשון שתקנו אם תגידו שהגעתם דרך גיקונומי
הספר של בן ברננקי עליו ראם דיבר
הדס תגרי עשתה את הדוקטורט שלה במשפטים. לפני שבע שנים ייסדה את 'הקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה'. העמותה הזו נאבקת בתאונות עבודה ומקדמת את בטיחות העובדים בישראל. בגין פעילותה זו זכתה בפרס קרן יו"ר הכנסת לאיכות חיים (2018),; פרס 'מגן זכויות האדם' ע"ש אדם פיש מטעם 'הקרן החדשה לישראל' (2018) ופרס סמי מיכאל לשוויון ולצדק חברתי (2020)
על מה דיברנו:
תאונות עבודה, התפלגות העובדים בבניה בישראל, בירוקטריה, פציעות במקום העבודה, ביטוח לאומי, גזענות, נמלים, אתרי בניה, פיקוח, קנסות, חקיקה
נותני החסות שלנו לפרק הזה:
חברת 2sit שבה תקבלו 25% הנחה על הכסא הראשון שתקנו אם תגידו שהגעתם דרך גיקונומי
לינקים מהפרק:
קבוצת הפייסבוק שלנו "הקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה
חברת Homez שעל המנכ״ל שלה, שאולי שטרית, ראם דיבר כמישהו שחקר את הנושא לעומק וניסה לשפרו
ערן יהב הוא מדען מחשב ישראלי המתמחה בהנדסת תוכנה. יהב הוא פרופסור חבר בפקולטה למדעי המחשב בטכניון וה-CTO של Tabnine. החברה מסייעת למפתחים ברחבי העולם לכתוב קוד באמצעות השלמות אוטומטיות, שמבוססות על שימוש נרחב באינטליגנציה מלאכותית.
טל מיכלוביץ׳ היא תסריטאית, יוצרת וסטנדאפיסטית. אחרי תשע שנות זוגיות בורגנית החליטה להתחיל חיים חדשים כיוצרת, תסריטאית וסטנדאפיסטית תל אביבית, שלא דופקת יותר מדי חשבון ומדברת על החיים עצמם.
על מה דיברנו:
נישואים, גירושים, דייטים, גניקולוגים, אשך, כתיבת תסריטים, סטנדאפ, ערוצי יוטיוב, טינדר, צמחונות, שנ״צ ועוד המון דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי
קישורים והמלצות:
טל מיכלוביץ׳ - בפייסבוק, באינסטגרם, Linktree
סידרת הרשת ״שבורה״
המשפט של ג׳וני דפ ואמבר הרד
Love on the Spectrum
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
אורי כץ הוא בעל דוקטורט בכלכלה, תואר שני בכלכלה ותואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול, כולם מאוניברסיטת תל אביב. מתמחה בצמיחה כלכלית ומוביליות חברתית. מרצה על כלכלה במספר מוסדות אקדמיים וכן מעביר הרצאות לקהל הרחב. ד״ר כץ כתב לאחרונה את ״כסף כחול לבן״ ובו סוקר את הההיסטוריה של העם היהודי ומדינת ישראל דרך הפריזמה של התרומה לכלכלת המדינה, לטובה ולרעה.
חברת 2sit שבה תקבלו 25% הנחה על הכסא הראשון שתקנו אם תגידו שהגעתם דרך גיקונומי
לינקים מהפרק:
יאיר אגמון הוא קולנוען, סופר, תסריטאי, עיתונאי, בעל טור ב״מקור ראשון״, אושיית פייסבוק/אינסטגרם ומורה לקולנוע ותסריטאות. בשנים האחרונות הספיק להוציא חמישה ספרים, לביים סרטים דוקומנטריים וגם חמש עונות של הסידרה ״הטרמפיסטים״. סגנון הכתיבה והיצירה שלו, שמתעסק ברגשות ובחוויות החיים העוצמתיות שלו הפכו אותו לאחד היוצרים המרתקים שפועלים היום במדיה הישראלית.
על מה דיברנו:
רבי נחמן מברסלב, טרמפיסטים, קרנות קולנוע, פרוייקטים שקרו וכאלה שלא, שיזינג, לידה שקטה, נויחל וחיה, רגשות, המצב הפוליטי בארץ ועוד הרבה דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי
קישורים והמלצות:
יאיר אגמון - בפייסבוק, באינסטגרם, אתר הבית
התכשיטים של שיזינג
הטרמפיסטים - ביוטיוב, בתאגיד ״כאן״
מרכז החלל ביוסטון
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
טל אלכסנדרוביץ׳-שגב היא יועצת תקשורת, מנכ״לית ובעלים של משרד האסטרטגיה, הייעוץ התקשורתי וניהול המשברים ״בן חורין אלכסנדרוביץ׳״.
יהודית אשר גדלה בבני ברק במשפחה חרדית. בגיל צעיר גילתה את התשוקה שלה לעיצוב. כיום היא מעצבת חוויה (UX) בכירה בגוגל עם משפחה חרדית משלה באלעד ופודקאסט על עיצוב בשם RadioButton.
נותני החסות שלנו לפרק הזה:
חברת 2sit שבה תקבלו 25% הנחה על הכסא הראשון שתקנו אם תגידו שהגעתם דרך גיקונומי
יריב בש הוא יזם ומנכ״ל של כמה מהפרוייקטים המרשימים בתולדות המדינה. הוא הקים יחד עם חבריו את עמותת SpaceIL, שהביאה את החללית ״בראשית״ אל הירח (ושם היא התרסקה). הוא גם מנכ״ל חברת Flytrex שבונה פתרון לשליחויות קצרות טווח באמצעות רחפנים (Drones) וכבר פועלת בצפון אמריקה. בשנת 2017 יריב היה מעורב בתאונת סקי שהותירה אותו משותק מהאגן ומטה, וזה לא האט אותו אפילו לשניה.
על מה דיברנו:
נכות, כסאות גלגלים, חלליות, לוויינים, רחפנים, ביבי נתניהו, מוריס קהאן, The Right Stuff, נאסא, Contact, צפיפות עצם וצפיפות שריר ועוד המון דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי
קישורים והמלצות:
יריב בש - בפייסבוק
SpaceIL - בפייסבוק, באינסטגרם
החנות של SpaceIL
הסידרה The Right Stuff
אתר החברה Flytrex
ראם אירח את ד״ר אליקים בן-חקון, חוקר תחבורה ימית, כלכלה וסביבה. ד״ר בן-חקון הוא יועץ לענייני ספנות וסביבה ימית לארגון הבריאות העולמי - WHO. מחקריו פורסמו והוצגו הן בירחונים וכנסים הכי מקצועים בתחום. בהכשרתו אליקים מהנדס (תעו"נ) וכלכלן (2 תארים ראשונים) ובעל דוקוטורט במדעי התחבורה והכלכלה הימית. מרצה כיום את הקורסים הבאים בטכניון: כלכלת סביבה, מאקרו כלכלה וכלכלה למהנדסי מערכת.
יואב שוהם הוא פרופסור אמריטוס למדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד ומהמוחות הבולטים של עולם הבינה המלאכותית. הוא השלים תואר ראשון במדעי המחשב בטכניון, ודוקטורט במדעי המחשב מאוניברסיטת ייל. לאחר תקופת פוסט-דוקטורט במכון ויצמן למדע, פרופ׳ שוהם לימד באוניברסיטת סטנפורד עד לשנת 2015. שוהם הוא גם יושב הראש המייסד של AI Index באוניברסיטת סטנפורד, שעוקב אחרי פעילויות ופיתוחים בתחום ה AI.
פרופ׳ שוהם הקים מספר חברות סטארט-אפ, ביניהן TradingDynamics שמנכרה ל Ariba ושתי חברות נוספות שנרכשו ע״י גוגל, Katango ו- Timeful. שוהם הוא מנכ"ל ומייסד משותף (יחד עם אורי גושן ופרופ' אמנון שעשוע) של סטארטאפ הבינה המלאכותית AI21 Labs המפתח מודלים מתקדמים לעיבוד שפה טבעית ושהוקם במטרה לשנות מהיסוד את הדרך בה אנשים כותבים וקוראים. המוצר הראשון של החברה, Wordtune, המבוסס על מודל שנבנה בחברה, זוכה להצלחה מסחרית עם מיליוני משתמשים פעילים וביקורות נלהבות, ביניהן של גוגל שבחרה בו לאחד מהתוספים המועדפים שלה לשנת 2021.
לכבוד יום העצמאות פניתי ליקירת הפודקאסט, חגית גינזבורג, והיא הכירה לי את אופיר סגרסקי. אופיר היא שחקנית, עיתונאית, מאיירת, אושיית רשת, פובליציסטית וסטנד-אפיסטית. חוץ מלעשות פחות או יותר כל דבר יצירתי שאפשר לעשות, היא מקדמת אג׳נדה פמיניסטית בלתי מתפשרת ומשתפת בפתיחות מחשבות ודעות על חיי המין שלה. בקיצור, היא מדהימה.
על מה דיברנו:
כלבים, גברים, ויברטורים, סטנד אפ, מדינת ישראל, טיקטוק, תנ״ך, השם המקורי של אופיר, דייטים, אפליקציות, החיים עצמם בישראל ועוד המון דברים.
הישארו אחרי אות הסיום לחפירה השבועית שלי
קישורים והמלצות:
אופיר סגרסקי - בפייסבוק, באתר של טיים אאוט, ביוטיוב, בטיקטוק
חגית גינזבורג - בפייסבוק, באינסטגרם
הרשמה ב-iTunes הרשמו ל-RSS שלנו
לינור דויטש היא נציגת ציבור, שותפה מייסדת והמנכ״לית של לובי 99. לינור עורכת דין במקצועה ומומחית לרגולציה וייעוץ פוליטי. בוגרת תואר ראשון במשפטים ומדעי המדינה ותואר שני במגדר מאונ׳ תל-אביב. נבחרה לרשימת ״100 המשפיעים של דה מרקר״ חמש פעמים בשש השנים האחרונות וזוכת אות ׳אבירת איכות השלטון׳ לשנת 2019.
ראם אירח רון שנל (Ron Schnell) היה חלק מקבוצת הפיתוח של ה-Unix Kernel, לימד מדמ״ח באונ׳ בגיל 14, מכר חברות בשיא הבועה של שנת 2000 וב-2005 הוביל חברה פרטית, שמונתה על ידי הממשל בארה״ב לפקח על מיקרוסופט במסגרת תביעת האנטי טראסט נגדם. סטיב ווזניאק כינה אותו הבוס של ביל גייטס. לפני מספר שנים הוביל את הקמפיין הטכנולוגי לנשיאות של ראנד פול.
חברת 2sit שבה תקבלו 25% הנחה על הכסא הראשון שתקנו אם תגידו שהגעתם דרך גיקונומי
חנה יבלונקה היא היסטוריונית ישראלית, פרופסור אמריטה במחלקה להיסטוריה של עם ישראל באונ׳ בן גוריון. עבודת הדוקטורט שלה עסקה בנושא ״קליטתה ובעיות השתלבותה של שארית הפליטה בחברה הישראלית המתהווה״. בשנת 2019 הפסיק משרד החינוך את עבודתה כיושבת ראש ועדת המקצוע בתחום ההיסטוריה, לאחר שמתחה ביקורת על מדיניות הוראת ההיסטוריה בבתי הספר. יבלונקה גם ביקרה את הערך החינוכי של ביקור בני נוער במחנות ההשמדה בפולין.
נותני החסות שלנו לפרק הזה:
הלינק המיוחד למאזיני גיקונומי בחנות של מזרני פנדה – השתמשו בבקשה בקוד הקופון GEEK10
לינקים מהפרק: